PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Rondje Maasduinen, Maasheggen en Kapellen

Verlies jezelf in de betoverende charme van het "Rondje Bergen en Kapellen", een uitdagende fietsroute van 69 kilometer die start bij de pittoreske kerk in Wellerlooi. Parkeer je auto gemakkelijk op de ruime parkeerplaats bij de kerk en laat je avontuur beginnen. Je kunt deze route ook starten bij het Eikpunt Seurenheide, nabij knooppunt 67. 

Deze route neemt je mee op een reis door de serene natuur en langs een rijkdom aan historische en religieuze bezienswaardigheden. Ontdek de rust en spiritualiteit van de Antonius Abt Kapel in Aijen, een oase van bezinning te midden van het groene landschap.

Tijdens deze ontdekkingstocht kom je langs de schilderachtige Mariakapel en de eeuwenoude Sint Rochuskapel, elk met hun eigen unieke verhalen en betekenis. Vergeet niet een moment van bezinning te nemen bij de imposante kerk in Afferden, een monument van religieuze erfgoed.

Onderweg wordt je ook getrakteerd op adembenemende uitzichten vanaf de uitkijktoren in Wellerlooi, waar je de schoonheid van de omgeving in volle glorie kunt bewonderen. Verken vervolgens de idyllische oevers van het prachtige Leukermeer en Reindersmeer, waar de rust en sereniteit je ziel zullen omarmen.

Deze fietsroute belooft niet alleen een fysieke uitdaging te zijn, maar ook een reis vol spirituele verrijking en natuurlijke schoonheid. Dus stap op je fiets, laat je leiden door het pad en ontdek de verborgen schatten van Wellerlooi, Aijen, Afferden en de schitterende meren van de regio.

Startpunt
Catharinastraat 28, 5856 AV Wellerlooi
Lengte
69 km
Knooppunten
62-27-15-71-66-67-68-89-32-83-33-14-86-34-38-55-40-57-46-61-39-7-13-12-71-66-67-30-29-65-28-64-75-73-74-62
Parkeren
parkeerplaats kerk Wellerlooi. Je kunt deze route ook starten bij het Eikpunt Seurenheide, nabij knooppunt 67.

Route: 69 km

Bezienswaardigheden

Het Veerhuis Oeffelt
Veronique Gelato d'Italia
camping De Maasvallei
Klooster Sint Agatha
Pannenkoekenhuis De 7 Dwergen

Het Veerhuis Oeffelt

Bij Het Veerhuis kun je borrelen op het terras met uitzicht op de Maas, genieten van een lunch of een diner in het restaurant en overnachten.

Lees meer
Maas Kastelen route
22 km | Kessel

Andere routes

8 km

Barbara's Weerd

Arcen

Lees meer
32 km

De Maas en Niers ooievaarsroute

Gennep

Lees meer
22 km

Maas Kastelen route

Kessel

Lees meer
69 km

Rondje Maasduinen, Maasheggen en Kapellen

Wellerlooi

Lees meer