PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Ontdek de religieuze verhalen aan de Maas

De talrijke kapelletjes met ieder hun eigen beschermheilige, kerken vol pracht en praal en monumentale kloosters. Je ziet ze al van ver, aan de oevers van de Maas. Torens van weleer, kloosters van wereldformaat en bijzondere verhalen van missionarissen die hun kennis van over de hele wereld hebben meegenomen naar deze regio.

Kapellen en kerken

Kapellen

Ontelbaar vele kapelletjes sieren het landschap. Vele met hun eigen verering van een beschermheilige. Ontdek deze bijzondere plekjes bijvoorbeeld het Maria Kapelletje en Annakapelletje, bekijk de kunstwerkjes en mooie beelden van heiligen. De kapelletjes worden met zorg omarmd door de lokale inwoners zoals bijvoorbeeld de kapel Mook en de Sint Antonius kapel.

Kloosters

Kloosters

In de kloosters leven de nonnen en paters in stilte. De missionarissen gingen de hele wereld over om kennis van elders mee terug te nemen naar de oevers van de Maas. In de, vaak openbaar toegankelijke, kloostertuinen vind je grotten, beelden en unieke tuinarchitectuur. Bezoek het unieke Kloosterdorp Steyl en ontdek het zelf. Het Kruisherenklooster in Sint Agatha is ontstaan in 1371 en is het oudste, constant bewoonde klooster van Nederland, een bezoek waard!

Beschermheiligen

Kerken

De kerken en kerktorens tonen de mooiste glas in lood ramen en bijzondere altaren. Loop, als de deur open staat, de kerk eens binnen en merk zelf wat de bijzondere omgeving met je doet. Lees hier het bijzondere verhaal van de kerk in Middelaar of bezoek de Sint Petrus en Paulus kerk in Arcen of de Sint Martinuskerk in Venlo.

Mooi is ook de Dominicanen Kapel in Venlo. Vergeet bij een bezoek ook niet even naar het bijzondere hekwerk naast de kapel in de Keizerstraat, in de volksmond de Floddergats, te kijken

religie kruisen

Kruisen

Op jouw ontdekkingstocht door het landschap vind je bijzondere kruisen. Velen al eeuwenoud. Zoals het wegkruis Bong in Velden. Sta even stil en ontdek waarom deze herdenkingstekens aan de oevers van de Maas staan.

Aan de oevers van de Maas
brand je een kaarsje voor wie jou lief is