PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Waar steek je de Maas over?

Bekijk het -letterlijk- eens van de andere kant en steek wandelend of fietsend de Maas over. Maak een overtocht met een van de veerponten, kies een route via een van de Maasbruggen of neem de in 2020 aangelegde fietsbrug tussen Cuijk en Mook. Ervaar zelf hoe bijzonder dat is.

De verbindingen voor u op een rij:

 

1. Fietsbrug
Cuijk - Mook

1. Fietsbrug Cuijk - Mook

Op de plek waar de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg samenkomen ligt sinds 2020 een fietsbrug over de Maas. De fietsbrug verbindt het Land van Cuijk met Nijmegen – én met Noord-Limburg.

 

2. Veerdienst
Cuijk - Middelaar

2. Veerdienst Cuijk - Middelaar

Op een mooie zomerse dag maken tientallen fietsers de oversteek van Cuijk naar Middelaar (of omgekeerd) met de veerpont. De knooppuntroutes voor fietsers in Brabant en Limburg sluiten op de vaarroute aan.
Actuele vaartijden

 

 

3. Brug
Oeffelt - Gennep

3.  Brug Oeffelt naar Gennep

De Maasbrug tussen Gennep en Oeffelt is onderdeel van van de N264. De huidige Maasbrug is gebouwd in 1955. De voorganger was een spoorbrug, bedoeld voor de treinen die gebruik maakten van het Duits Lijntje.

 

4. Veerdienst
Sambeek - Afferden

4. Veerdienst Sambeek - Afferden

Het veer tussen Sambeek en Afferden zette ooit vooral veel Brabanders over die op bedevaart gingen naar het Duitse Kevelaer. Tegenwoordig is de veerdienst, zoals de eigenaren het zelf noemen, “de schakel tussen Maasduinen en Maasheggen”
Actuele informatie

 

5. Veerdienst
Vierlingsbeek – Bergen

5. Veerdienst Vierlingsbeek – Bergen

De veerverbinding Vierlingsbeek - Bergen bestaat al vele eeuwen. Heden ten dage brengt de veerpont Festina Lente gemiddeld 18 keer per uur scholieren, werkenden, dagjesmensen en toeristen veilig naar de overkant.
Actuele informatie

 

6. Koninginnebrug
Wanssum - Well N270

6.  KoninginneBrug Wanssum Well N270

Tussen Wanssum en Well ligt de Koninginnebrug over de Maas. Met gescheiden stroken voor snel en langzaam verkeer. De brug verbindt Well met Wanssum.

 

7. Voet- en fietsveer
Blitterswijck-Wellerlooi

voetveer

Sinds 2002 is de veerdienst Blitterswijck-Wellerlooi, na 45 jaar niet te zijn uitgevaren, weer in de vaart. In tegenstelling tot de meeste reguliere veerponten wordt hier niet gebruik gemaakt van een kettingveer, maar van een boot met een koplaadklep. De boot is alleen geschikt voor voetgangers en (brom)fietsers.
Actuele informatie

 

8. Veerdienst
Broekhuizen - Arcen

veer arcen broekhuizen

Ontdek de oversteek tussen de Maasdorpen Broekhuizen en Arcen. Het laadvermogen is 80 ton en het maximum voertuiggewicht is 40 ton.
Actuele informatie

 

 

9. Voet- en fietsveer
Arcen – Lottum

fietsveer arcen

Welkom aan boord van deze elektrisch aangedreven veerpont. Het fiets- en voetveer vaart u fluisterstil naar de overkant en eventueel ook weer terug, volledig elektrisch en op zonne-energie. Zo kunt u volop genieten van de Maas en de prachtige natuur om u heen.
Voor tarieven en vaartijden

 

 

10. Veerdienst
Lomm - Lottum

Lottum Lomm

De verbinding tussen Rozendorp Lottum en de Kasteeltuinen Arcen. Het laadvermogen is 50 ton en het maximum voertuiggewicht is 25 ton.
Actuele informatie

 

11. Veerdienst
Grubbenvorst - Velden

grubbenvorst velden

De roots van veerbedrijf Paulus liggen bij het veerpont Velden – Grubbenvorst. Hier begon Gilles Paulus in 1914 met het overzetten van passagiers. Wat Gilles zich destijds niet heeft kunnen bedenken, is dat hiermee het begin werd ingeluid van een familiebedrijf dat ruim 100 jaar later jaarlijks miljoenen voertuigen en passagiers over de rivieren brengt met maar liefs tien veerponten in deze regio.
Actuele informatie

 

12. De Maasbrug
Venlo - Blerick

Brug Venlo

De Maasbrug in Venlo overspant de Maas en maakt deel uit van de N556. Parallel aan de brug loopt even ten noorden de Spoorbrug Venlo. In 2007 werden op de brug vier wachters geplaatst, die door Shinkichi Tajiri zijn vervaardigd en Ronin voorstellen. In 2013 werd aan de noordzijde een trap naar de Maasboulevard geplaatst.

 

13 De Zuiderbrug
Venlo - Tegelen

Zuiderbrug

De Zuiderbrug is een brug in Nederland, gelegen in de autosnelweg A73 in Venlo. De brug overspant de rivier de Maas met een lengte van 330 meter. Het is één van twee snelwegbruggen rond Venlo, de andere is de Noorderbrug. In tegensteling tot de Noordebrug heeft de Zuiderbrug voorzieningen voor langzaam verkeer.

 

14 Veerdienst
Steyl – Baarlo

Veerdienst Steyl

Aanschouw het prachtige klooster in Steyl vanaf de Maas. Het laadvermogen is 50 ton en het maximum voertuiggewicht is 25 ton.
Voor meer informatie en actuele vaartijden

 

 

15 Veerdienst
Kessel– Beesel

Veerpont voor auto's, fietsers en voetgangers tussen Kessel en Beesel. In Beesel kun je opstappen op de Kesselseweg en in Kessel kun je opstappen op de Beeselseweg. 

Voor actuele tijden en informatie

 

16 Voet- en fietsveer
Neer - Rijksel

Pontje fietsers en voetgangers tussen Neer en Rijkel (Beesel). De veerdienst sluit aan op het fietsknooppuntensysteem.

Neer: kade in Hanssum Beesel: buurtschap Rijkel. Het pontje vaart op vaste tijden in het hoogseizoen. Bij hoog water bestaat de mogelijkheid dat het veerpont tijdelijk uit de vaart wordt genomen.

Kijk op de website van Rondje met het Pontje voor de meest actuele prijzen voor de veerdienst.

Bekijk het eens van de andere kant