PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Waar steek je de Maas over?

Bekijk het -letterlijk- eens van de andere kant en steek wandelend of fietsend de Maas over. Maak een overtocht met een van de veerponten, kies een route via een van de Maasbruggen of neem de in 2020 aangelegde fietsbrug tussen Cuijk en Mook. Ervaar zelf hoe bijzonder dat is.

De verbindingen voor u op een rij:

fiets mook

 

 

1. Fietsbrug
Cuijk - Mook

1. Fietsbrug Cuijk - Mook

Op de plek waar de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg samenkomen ligt sinds 2020 een fietsbrug over de Maas. De fietsbrug verbindt het Land van Cuijk met Nijmegen – én met Noord-Limburg.

 

2. Veerdienst
Cuijk - Middelaar

2. Veerdienst Cuijk - Middelaar

Op een mooie zomerse dag maken tientallen fietsers de oversteek van Cuijk naar Middelaar (of omgekeerd) met de veerpont. De knooppuntroutes voor fietsers in Brabant en Limburg sluiten op de vaarroute aan.
Actuele vaartijden

 

 

3. Brug
Oeffelt - Gennep

3.  Brug Oeffelt naar Gennep

De Maasbrug tussen Gennep en Oeffelt is onderdeel van van de N264. De huidige Maasbrug is gebouwd in 1955. De voorganger was een spoorbrug, bedoeld voor de treinen die gebruik maakten van het Duits Lijntje.

 

4. Veerdienst
Sambeek - Afferden

4. Veerdienst Sambeek - Afferden

Het veer tussen Sambeek en Afferden zette ooit vooral veel Brabanders over die op bedevaart gingen naar het Duitse Kevelaer. Tegenwoordig is de veerdienst, zoals de eigenaren het zelf noemen, “de schakel tussen Maasduinen en Maasheggen”
Actuele informatie

 

5. Veerdienst
Vierlingsbeek – Bergen

5. Veerdienst Vierlingsbeek – Bergen

De veerverbinding Vierlingsbeek - Bergen bestaat al vele eeuwen. Heden ten dage brengt de veerpont Festina Lente gemiddeld 18 keer per uur scholieren, werkenden, dagjesmensen en toeristen veilig naar de overkant.
Actuele informatie

 

6. Koninginnebrug
Wanssum - Well N270

6.  KoninginneBrug Wanssum Well N270

Tussen Wanssum en Well ligt de Koninginnebrug over de Maas. Met gescheiden stroken voor snel en langzaam verkeer. De brug verbindt Well met Wanssum.

 

7. Voet- en fietsveer Blitterswijck-Wellerlooi

voetveer

Sinds 2002 is de veerdienst Blitterswijck-Wellerlooi, na 45 jaar niet te zijn uitgevaren, weer in de vaart. In tegenstelling tot de meeste reguliere veerponten wordt hier niet gebruik gemaakt van een kettingveer, maar van een boot met een koplaadklep. De boot is alleen geschikt voor voetgangers en (brom)fietsers.
Actuele informatie

Bekijk het eens van de andere kant