PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Bekijk het ook eens van de andere kant

De Maas is al vele eeuwen de blauwe ader die het bourgondische Limburg en het ‘goeie leven’ van Brabant verbindt. Kom jij het ook eens van de andere kant bekijken?

 

Waar vind je een Nationaal Park, een UNESCO-gebied, historische bezienswaardigheden en unieke religieuze gebouwen op zo’n korte afstand van elkaar? In het Brabantse Land van Cuijk en noordelijk Noord-Limburg. De toeristische parels in beide gebieden worden al eeuwenlang via de Maas met elkaar verbonden. Stap op de fiets of trek de wandelschoenen aan - en ontdek het zelf.

Maas
Maasheggen
Mookerheide
Maasduinen

Fietsen & wandelen over de Maas

Ontdek de natuur, historie en religie van Noord-Limburg en het Land van Cuijk. Te voet of op de fiets. Je steekt op zes plekken de Maas over. Bekijk het ook eens van de andere kant. Nieuw! Er zijn 18 nieuwe (korte en lange) fietsroutes toegevoegd aan Maas in het Midden. U kunt de fietskaart hier downloaden.

wandelen 30

Wandelroutes

Maak een mooie wandeling over de beide oevers van de Maas.

fietsen 10

Korte fietsroutes

Routes met een afstand tot 30 kilometer, voor het hele gezin.

fietsen 30

Lange fietsroutes

Routes met een afstand vanaf 30 kilometer, voor een leuke dagtrip.

Ontdekken

Ontdek wandelend of fietsend wat de beide Maasregio's bijzonder maakt. Welke historische bezienswaardigheden je tegenkomt. Hoe mooi en soms uniek de natuur is. En waarom religie zo'n belangrijk was en is. Welke routes heb jij al ontdekt? Deel jouw foto op onze socials met #maasinhetmidden.

Historie

Leer de bijzondere historie van Noord-Limburg en Oost-Brabant kennen. De Slag om de Mookerhei, het Romeinse verleden, de Tweede Wereldoorlog: veel van wat zich er ooit afspeelde is nog zichtbaar.
Lees meer over de historie

Natuur mihm

Ontdek de prachtige natuur aan weerszijden van de Maas. Het Nationaal Park Maasduinen bijvoorbeeld. Het UNESCO-gebied De Maasheggen. De waterplassen, als uitlopers van de Maas. En vergeet de Mookerhei niet.
Lees meer over de natuur

Religie

Verwonder je over wat de talrijke kloosters, kerken en kapellen hebben voortgebracht. De unieke kunstschatten, de bijzondere bouwstijlen en vooral: de verhalen. Zoals die van het oudste nog bewoonde klooster in Sint Agatha.
Lees meer over de religie

Bekijk het ook eens van de andere kant