PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Rondje Maas, Broekhuizen-Lottum-Arcen

Verken het schilderachtige landschap langs de Maas met het "Rondje Maas" van Broekhuizen naar Lottum en Arcen. Deze betoverende route biedt een perfecte gelegenheid om te genieten van de rust en pracht van de omgeving. 

Als je de route wilt verkorten, kun je bij knooppunt 89 het veerpont nemen naar het centrum van Arcen. Dit veerpont is speciaal bedoeld voor fietsers en wandelaars en vaart alleen tijdens de zomerperiode. Zorg ervoor dat je kleingeld bij je hebt voor de veerman! 

Houd er rekening mee dat bij hoog water een deel van de route onder water kan staan, met name tussen knooppunt 58 en 57. In dat geval zijn er ter plaatse alternatieve routes beschikbaar. Bovendien kan het lokaal behoorlijk modderig zijn, dus stevige wandelschoenen zijn een must. 

De route volgt het KnopenLopennetwerk van Horst aan de Maas, en een kaart is verkrijgbaar bij diverse verblijfsaccommodaties en bij 't Plein/Toeristisch Infopunt Gezondste Regio in het gemeentehuis (Wilhelminaplein 6 in Horst). 

Met een afstand van 8 kilometer biedt het "Rondje Maas" een ontspannende en verkwikkende wandelervaring langs de prachtige Maasoever. Verlies jezelf in de natuurlijke schoonheid van deze pittoreske route en geniet van een onvergetelijke wandeltocht langs de Maas. Veel wandelplezier!

Startpunt
Veerweg 9, 5872 AE Broekhuizen
Lengte
8 km
Knooppunten
1,89,13,86,21,85,57,56,50,48,1
Parkeren
Gratis parkeren op het pleintje voor het veer

Average of 6 reacties.

Ingediend door imagro op do, 07/27/2017 - 14:18

Permalink

Naam
Roy
Beoordeling
Bericht
Leuke afwisselende wandeling, halverwege Lottum en Broekhuizen moet het onkruid langs het pad weggehaald worden; er was geen doorkomen aan. Gelukkig was er wel een verhard pad. Onderweg voldoende mogelijkheden om te pauzeren.

Ingediend door imagro op zo, 04/22/2018 - 20:29

Permalink

Naam
mar
Beoordeling
Bericht
super mooie route. afwisselend. beetje survivallen. aan de kant van arcen wel wat druk maar waarschijnlijk omdat er sfeermarkt was. een echte aanrader. zowrl qua natuur, lengte als horeca onderweg

Ingediend door imagro op wo, 07/18/2018 - 19:20

Permalink

Naam
Marion
Beoordeling
Bericht
Voor vandaag deze route uitgekozen...ook omdat er in de vakantie elke woensdag sfeermarkt in Arcen is. Moest mijn twee pubers motiveren om mee te gaan....maar wat hebben ze genoten van de route.. beetje survival om over beekje te springen...bijna geen asfalt gehad.. veerpontjes over. ( door reparatie van het wegdek bij Broekhuizen veer op de terugreis het fietsveer in Arcen terug genomen ) Kortom voor meer dan 100% genoten...alledrie☺

Ingediend door imagro op wo, 06/05/2019 - 10:39

Permalink

Naam
Hetty Jongsma
Beoordeling
Bericht
Leuke route, gelopen met onze dochters van 12, 14 en 16 jaar.
Het laatste stuk van Arcen naar Broekhuizen was helaas niet begaanbaar.
We hebben toen via het voetpad gelopen.

Ingediend door imagro op wo, 08/07/2019 - 18:08

Permalink

Naam
JT
Beoordeling
Bericht
Prima wandeling, fijn lopen langs de maas met onze trouwe viervoeter.
GPS gaf het redelijk goed aan. Op het eind werden we door weiland gestuurd en was het lastig om te bepalen waar langs te lopen, vanwege hoog gras, stekels en bomen (ongeveer waar we overstaken bij een plas).

Omgeving was alleraardigst, maar vonden het niet heel speciaal (gelopen 31 juli).
Zorg dat je contant geld hebt voor de veerboot.

Ingediend door KnopenLopen1sLeuk op zo, 12/20/2020 - 17:17

Permalink

Naam
carina
Beoordeling
Bericht
Van knooppunt 1 naar knooppunt 89 voert de route over een smal modderig paadje, waarbij op een gegeven moment over een gammele wiebelige plank gelopen moet worden om een stroompje over te steken. We hebben er voor uiteindelijk voor gekozen om te wandelen van knooppunt 1 naar 14 en dan
naar 13.
Van knooppunt 58 naar 57 is niet echt duidelijk aangegeven; als hekje naar rijksweg in zicht komt links aanhouden/links afslaan. Grote stukken van deze route waren erg modderig; het advies om bij deze route stevige wandelschoenen aan te doen hadden we gelukkig opgevolgd.
Leuk was het om bij deze route twee keer een oversteek over
de Maas te maken met veer.

Route: 8 km

Klooster Sint Agatha

Het oudste nog bewoonde klooster van Nederland is in het zomerseizoen op woensdag-. donderdag-, vrijdag- en zondagmiddag geopend. De kloostertuin is dagelijks geopend.

Lees meer
Well route
49 km | Arcen

Andere routes

20 km

Heldenroute

Molenhoek

Lees meer
30 km

Maas Schattenroute

Wanssum

Lees meer
61 km

Maasvallei route

Venlo

Lees meer
43 km

20 eeuwen vaderlandse geschiedenis

Plasmolen

Lees meer