PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Parels aan de Maas route

Laat je betoveren door de schitterende "Parels aan de Maasroute", een schilderachtige fietsroute van 46 kilometer die begint bij Knooppunt 56 in de prachtige Heldense Bossen. Parkeer gemakkelijk op de daar aanwezige parkeerplaats of bij het eikpunt tussen knooppunt 56 en 25 en bereid je voor op een dag vol ontdekkingen.

Deze route voert je langs een verzameling van historische en natuurlijke pareltjes, elk met hun eigen unieke charme en schoonheid. Begin je avontuur bij het imposante Kasteel De Berckt in Baarlo, waar de geschiedenis tot leven komt te midden van majestueuze torens en weelderige tuinen.

Midden in Helden ligt het Mariaplein met daarop een kiosk. Dit plein wordt ‘de Pool’ genoemd. Vroeger lag hier een poel waar vee kon worden gedrenkt. Als baken is hier nu een pomp aanwezig. Breng een bezoek aan de imposante Heilige Lambertus en St. Lambertuskerk in Helden, een indrukwekkend monument van spirituele pracht.

Ontdek de rustige sereniteit van de Heilige Catharinakapel in Helden voordat je de weelderige Heldense Bossen induikt, waar je kunt genieten van een verkwikkende fietstocht te midden van de natuur.

Bewonder de omgeving vanaf de uitkijktoren in Baarlo, waar een panoramisch uitzicht over de Maas en haar omgeving je zal betoveren en inspireren.

De "Parels aan de Maasroute" belooft een onvergetelijke ervaring te worden, vol geschiedenis, natuur en ontdekkingen. Dus stap op je fiets, laat je leiden door het pad en ontdek de verborgen pareltjes van Baarlo, Helden en de prachtige omgeving langs de Maas.

Startpunt
De Heldense Bossen , 5988 NH Helden
Lengte
46 km
Knooppunten
56-55-57-28-27-60-59-04-05-70-99-02-03-53-63-75-76-5-50-78-77-64-66-67-24-25-56
Parkeren
parkeerplaats Heldense Bossen of bij het eikpunt tussen knooppunt 56 en 25

Route: 46 km

Bezienswaardigheden

Restaurant Maashof

camping De Maasvallei

Camping De Maasvallei ligt aan de Maas bij Oeffelt. De bistro is in het zomerseizoen op vrijdag en zaterdag én op feestdagen geopend.

Lees meer
Rondje Maasduinen, Maasheggen en Kapellen
69 km | Wellerlooi

Andere routes

43 km

20 eeuwen vaderlandse geschiedenis

Plasmolen

Lees meer
8 km

Barbara's Weerd

Arcen

Lees meer
69 km

Rondje Maasduinen, Maasheggen en Kapellen

Wellerlooi

Lees meer
30 km

Maas Schattenroute

Wanssum

Lees meer