PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Maaspaden route

Stap op je fiets en verken de prachtige Maaspaden Route Venlo, een kortere route van 26 kilometer die begint bij het schilderachtige Wilhelminapark in Venlo. Parkeergelegenheid is ruim voorhanden in het centrum, bijvoorbeeld bij Nolensplein. Laat je verrassen door de schatten langs deze route terwijl je geniet van de frisse lucht en het prachtige landschap. Je kunt ook starten bij Knooppunt 13, (volg dan knoppunt 10) of parkeer gratis in Steyl. 

Tijdens je tocht kom je langs een aantal interessante bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid van de regio belichten. Begin je avontuur bijvoorbeeld bij het historische Kloosterdorp Steyl, waar de oude kloostergebouwen en charmante straatjes je mee terug in de tijd nemen.

Vervolg je reis naar de schilderachtige Gelooiërkapel in Belfeld, een oase van rust en spiritualiteit te midden van het groen. Bewonder het majestueuze Heilig Hartklooster in Steyl, een imposant gebouw dat de spirituele erfenis van de regio belichaamt.

Geniet van de natuurlijke pracht van de Hoogwatergeul Raaijweide en de schilderachtige uitzichten vanaf de Romeinenweerd voordat je verder fietst naar de indrukwekkende Uitkijktoren in Baarlo, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving. Vervolgens kom je langs het prachtige Kasteel de Berckt.

Eindig je tocht bij de levendige Maaskade in Venlo, waar je kunt genieten van een ontspannen wandeling langs de rivier of kunt genieten van een verfrissend drankje op een van de vele terrassen langs de waterkant.

De Maaspaden Route Venlo belooft een onvergetelijke ervaring te worden, vol geschiedenis, natuur en avontuur. Dus pak je fiets en verken de betoverende paden langs de Maas.

Startpunt
Wilhelminapark, Maaskade 62, 5911 EZ Venlo
Lengte
26 km
Knooppunten
7-10-11-9-59-4-5-70-72-69-5-8-7
Parkeren
U kunt uw auto parkeren in Venlo centrum bijvoorbeeld bij Nolensplein, maar u kunt de route ook starten vanuit Steyl en daar parkeren

Route: 26 km

Bezienswaardigheden

De Werf 1
Restaurant Maashof

Pannenkoekenhuis De 7 Dwergen

Onderaan de dijk, tussen Cuijk en Sint Agatha, ligt Pannenkoekenhuis De & Dwergen. Met ook een speelkasteel voor de kinderen.

Lees meer
Heldenroute rondom Cuijk
19 km | Cuijk

Andere routes

30 km

Maas Schattenroute

Wanssum

Lees meer
53 km

Wielrennen langs het Duits Lijntje

Gennep

Lees meer
69 km

Rondje Maasduinen, Maasheggen en Kapellen

Wellerlooi

Lees meer
51 km

Malbeek Route

Venlo

Lees meer