PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Kapellenbaan

De Kapellenbaan gaat langs moderne en traditionele kunstobjecten en bestaand erfgoed, in een gebied dat bekend staat als het oudste cultuurlandschap van Nederland. 

Op jouw route ontdek je kunstwerken van gerenommeerde artistieke ‘grensverleggers’ die met het thema ‘Rust en bezinning’ aan de slag zijn gegaan. Deze werken zijn stuk voor stuk uniek gesitueerd om zo verbinding te maken met het bijzondere landschap én met de regionale culturele en maatschappelijke tradities. Het gaat om werken van Frank Havermans (Veedijk, Ottersum), Sachi Miyachi (Molenbeek, Vierlingsbeek), Maria Roosen (kloostertuin Sint Agatha), Guido Geelen (algemene begraafplaats Gennep), Evelien Visser (Oorlogsmuseum Overloon) en Jan-Willem van Kuilenburg (Maasstraat, Groeningen). 

Lees meer over de werken op de site van Kapellenbaan (https://www.kapellenbaan.nl). Ontdek tijdens deze route ook de unieke (religieuze) kunstschatten die eeuwenlang aan de streek zijn toegevoegd. Van het Severijnorgel in de kerk van Cuijk (1625/1650) tot het Mauritsraam in het Kruisherenklooster in St. Agatha (1618/1620). Of sta stil bij locaties met een bijzonder verhaal zoals de Joodse begraafplaats in Vierlingsbeek of de moderne mozaïeken van het Ellen Hofmannplein in Gennep.

Startpunt
, Vierlingsbeek
Lengte
70 km

Route: 70 km

De Mallejan

Ons restaurant is voorzien van een zonnig en verwarmd terras met overkapping, gelegen in Plasmolen aan een veelzijdig recreatiegebied.

Lees meer
Langs de Maas: Gennep - Sambeek
24 km | Oeffelt

Andere routes

38 km

In het Spoor van de Oorlog

Overloon

Lees meer
53 km

Wielrennen langs het Duits Lijntje

Gennep

Lees meer
53 km

Duits lijntje

Ottersum

Lees meer
20 km

Langs de Maas: Cuijk - Gennep

Cuijk

Lees meer