PROFIEL

Maak hier een account aan om beoordelingen achter te laten en favorieten op te slaan.

Geniet van de mooiste natuur

De natuur in Limburg en Brabant is ongekend mooi. Ontdek de natuurgebieden aan de Maas, zoals Nationaal Park De Maasduinen, het UNESCO-gebied De Maasheggen, de historische Mookerheide.

Natuur maasheggen

De Maasheggen is het oudste cultuurlandschap van het land én het enige UNESCO Man & Biopshere-gebied in Nederland. Er is geen gebied in Europa waar natuur, landschap, economie en cultuur zo zichtbaar en langdurig met elkaar verweven zijn. Een afwisselend landschap ook, waar je heerlijk kun struinen, fietsen en wandelen.

Natuur Maasduinen

In Nationaal Park De Maasduinen vind je rust, ruimte, gezelligheid, sportiviteit en bovenal een prachtig glooiend landschap. Het nationaal park en haar omgeving lenen zich uitstekend voor prachtige wandelingen, afwisselende fietstochten, spectaculaire mountainbikeroutes en uitgebreide ruiter- en menroutes. Misschien kom je wel een herder met zijn schapen tegen.

Natuur Mookerheide

Op ongeveer tien minuten rijden van Nijmegen vind je de Mookerheide. Een natuurgebied met uitgestrekte heidevelden, mooie bossen en een rijke geschiedenis. Dé ideale plek om te wandelen en te genieten van de rust. Een gebied ook met een bijzondere historie; in 1574 vond hier de beroemd geworden Slag op de Mookerheide plaats. Vanaf de uitkijktoren heb je een mooi uitzicht op het oude verdedigingswerk de Mookerschans

Natuur Maas

De Maas is de blauwe ader die Limburg en Brabant met elkaar verbindt. De 950 kilometer lange rivier ontspringt in Frankrijk en is in Nederland de zuidelijkste van alle grote rivieren. Nergens anders in Nederland loopt de rivier langs Limburg én Brabant.

Bekijk het
ook eens van de andere kant